வடக்கு
来自维基词典,自由的词典
来自维基词典,自由的词典
與泰盧固語 వడకు (vaḍaku)、卡納達語 ಬಡಗುದಿಕ್ಕು (baḍagudikku)、馬拉雅拉姆語 വടക്ക് (vaṭakkŭ)同源。
வடக்கு (vaṭakku)
வடக்கு (vaṭakku)的u-詞幹變格 (僅單數) | ||
---|---|---|
單數 | 複數 | |
主格 | வடக்கு vaṭakku |
- |
呼格 | வடக்கே vaṭakkē |
- |
賓格 | வடக்கை vaṭakkai |
- |
與格 | வடக்குக்கு vaṭakkukku |
- |
屬格 | வடக்குடைய vaṭakkuṭaiya |
- |
單數 | 複數 | |
主格 | வடக்கு vaṭakku |
- |
呼格 | வடக்கே vaṭakkē |
- |
賓格 | வடக்கை vaṭakkai |
- |
與格 | வடக்குக்கு vaṭakkukku |
- |
益格 | வடக்குக்காக vaṭakkukkāka |
- |
屬格 1 | வடக்குடைய vaṭakkuṭaiya |
- |
屬格 2 | வடக்கின் vaṭakkiṉ |
- |
方位格 1 | வடக்கில் vaṭakkil |
- |
方位格 2 | வடக்கிடம் vaṭakkiṭam |
- |
協同格 1 | வடக்கோடு vaṭakkōṭu |
- |
協同格 2 | வடக்குடன் vaṭakkuṭaṉ |
- |
工具格 | வடக்கால் vaṭakkāl |
- |
奪格 | வடக்கிலிருந்து vaṭakkiliruntu |
- |
வடக்கு (vaṭakku)
வடமேற்கு (vaṭamēṟku) | வடக்கு (vaṭakku) | வடகிழக்கு (vaṭakiḻakku) |
மேற்கு (mēṟku) | கிழக்கு (kiḻakku) | |
தென்மேற்கு (teṉmēṟku) | தெற்கு (teṟku) | தென்கிழக்கு (teṉkiḻakku) |
Seamless Wikipedia browsing. On steroids.
Every time you click a link to Wikipedia, Wiktionary or Wikiquote in your browser's search results, it will show the modern Wikiwand interface.
Wikiwand extension is a five stars, simple, with minimum permission required to keep your browsing private, safe and transparent.