Univerzitet u Düsseldorfu, službeno Univerzitet Heinricha Heinea u Dizeldorfu, (nem. Heinrich-Heine-Universität Düsseldorf), nazvan po nemačkom pesniku Heinrihu Hajneu, javni je univerzitet u Severnoj Rajni-Vestfaliji osnovan 1965. godine. Institucija predstavlja direktnog naslednika Medicinske akademije koja je u gradu osnovana 1907. godine.

Kratke činjenice Historija, Osnivanje ...
Univerzitet Heinricha Heinea u Dizeldorfu
Heinrich-Heine-Universität Düsseldorf
Thumb
Thumb
Historija
Osnivanje1965.
Administracija
RektorAnja Steinbeck
Studenti
Broj studenata36,569[1]
Lokacija
Sedište
   grad
   savezna država
   država

Düsseldorf
Severna Rajna-Vestfalija
 Nemačka
Službene stranice
www.hhu.de
Zatvori

Univerzitet u Dizeldorfu započeo je svoju istoriju kao gradska Akademija za primenjenu medicinu 1907. godine. Pravi univerzitet osnovan je tek 1965. godine dodavanjem kombinovanog fakulteta prirodnih nauka i umetnosti i humanističkih nauka postojećem medicinskom fakultetu. Samo četiri godine kasnije, univerzitet je podelio kombinovani fakultet na dva odvojena fakulteta, što je dovelo do formiranja Fakulteta umetnosti i humanističkih nauka, kao i Fakulteta matematike i prirodnih nauka. 1979. godine otvorena je moderna Univerzitetska i državna biblioteka. Nakon više od 23 godine rasprava, "bezimeni" univerzitet u Dizeldorfu konačno je 1989. godine dobio ime po pesniku Heinrihu Hajneu, jednom od najpoznatijih građana Dizeldorfa.

Povezano

Reference

Wikiwand in your browser!

Seamless Wikipedia browsing. On steroids.

Every time you click a link to Wikipedia, Wiktionary or Wikiquote in your browser's search results, it will show the modern Wikiwand interface.

Wikiwand extension is a five stars, simple, with minimum permission required to keep your browsing private, safe and transparent.