El descor de Bruges a l'è stad un descor che la Margaret Thatcher l'ha fad al Collegi d'Europa a Bruges, in Belgi, el 20 de setember del 1988, indova che l'ha dad foeura la soa oposizzion a la trasformazzion de la Comunità Economega Europea in d'un super-stat federal che l'havaria cavad via competenze ai stat member, vist 'me una risposta al descor del president de la comission Jacques Delors, assee vesin al federalism, fad el 8 de setember denanz a la Trades Union Congress britannega.

Lombard Quest articol chì l'è scrivud in lombard, con la Noeuva Ortografia Lombarda
La Thatcher in del 1987

In del descor la Sciora de Ferr la regorda i gran ligam in tra el Regn Unid e l'Europa e la invita la CEE a resister a 'na spinta centralizanta, a 'na reforma de la politega agricola comunitaria e al tirà inanz el sostegn al lavorà de la NATO. Vuna di linie pussee cognossude e controverse de 'sto descor a l'è "hem minga lavorad per tirà indree i frontere del stat a cà domà per vedè un super-stat europee pront a esercità una noeuva dominanza de Brussel".

A bon cunt, a l'è stad un descor a favor de l'integrazzion europea, anca se limitada, a l'è stad però vist 'me un pont important in la storia de l'eurosceticism britannegh, tant che per un quajvun l'ha "mitud el Regn Unid in su la strada de la Brexit", e 'l grup de Bruges, un think tank euroscetegh, el ciapa el nom de 'sto descor, che l'ha anca menad a 'n s'cepàss del Partid Conservator in tra la banda federalista e quella, de magioranza, contraria e, a la fin, ai dimission de la Thatcher midema con la scerna del Regn Unid de sgiontàss ai acord europee del cambi.

Riferiment

Wikiwand in your browser!

Seamless Wikipedia browsing. On steroids.

Every time you click a link to Wikipedia, Wiktionary or Wikiquote in your browser's search results, it will show the modern Wikiwand interface.

Wikiwand extension is a five stars, simple, with minimum permission required to keep your browsing private, safe and transparent.